Znáte ten pocit? Víkendové odpoledne, na stole se paří z kávy a z trouby krásně voní domácí pečivo.
Dnes se naučíte recept na výborný a sytý banánový chlebíček, který vám pokaždé připomene bezstarostné víkendové odpoledne doma.
Díky Blendea SUPERPROTEIN navíc dodáte tělu bílkoviny pro pevnost svalů, kostí a šlach.
Ingredience:
- 1 odměrka Blendea SUPERPROTEIN Kakao
- 3 zralé banány
- 2 hrnky mandlového mléka
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1/3 hrnku sekané čokolády
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 1/3 hrnku rozpuštěného rostlinného másla
- 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky skořice
- mandlové plátky na ozbobu
Postup přípravy:
- Troubu rozehřejeme na 180°C. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem.
- 2 banány důkladně rozmačkáme vidličkou, promícháme s mandlovým mlékem i rozpuštěným rostlinným máslem.
- Do banánové směsi vsypeme všechny suché ingredience a promícháme tak, aby v těstě nezůstala žádná suchá místa.
- Těsto přemístíme do formy, povrch uhladíme, poklademe ho banánem rozkrojeným na polovinu, zasypeme sekanou čokoládou a mandlovými plátky.
- Pečeme přibližně 30 minut, dokud dřevěná špejle zapíchnutá do chlebíčku nezůstává suchá.
- Po upečení necháme vychladnout na mřížce a krájíme na plátky.