• Domov
  • Recepty
  • Blog
  • Dvouvrstvý „galaktický“ chia pudink s Blendeou (RECEPT)

Dvouvrstvý „galaktický“ chia pudink s Blendeou (RECEPT)

Chia semínka jako taková mají nepřeberné množství pozitivních účinků pro naše tělo. Obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin, sodíku a vlákniny a dále jsou bohaté i na vápník, fosfor a železo. Rozhodně se vyplatí je zařadit do jídelníčku. Jsou bohaté na antioxidanty a každé vaše jídlo obzvláštní. Pokud jste z nich pudink ještě nezkoušeli, určitě to co nejdříve napravte. Je lehký, dobře stravitelný a zároveň vydatný.

Chia semínka jako taková mají nepřeberné množství pozitivních účinků pro naše tělo. Obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin, sodíku a vlákniny a dále jsou bohaté i na vápník, fosfor a železo.

Rozhodně se vyplatí je zařadit do jídelníčku. Jsou bohaté na antioxidanty a každé vaše jídlo obzvláštní. Pokud jste z nich pudink ještě nezkoušeli, určitě to co nejdříve napravte. Je lehký, dobře stravitelný a zároveň vydatný.

Na 2 porce si připravte: chia_puding

  • 150 ml kokosového mléka
  • 350-400 ml rostlinného mléka či vody (dle potřeby)
  • 60g chia semínek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS
  • 1 lžíce ovoce (mražené)

Postup přípravy:

V mixéru rozmixujeme kokosové mléko (tuhou část) spolu s rostlinným mlékem (bez lepku) či vodou, medem a Blendeou.

Poté polovinu směsi z mixéru přelijeme do jiné nádoby. Do mixéru ke zbylé směsi přidáme lžíci ovoce, dle chuti a objemu mixéru klidně i více. Opět rozmixujeme. Poté do obou směsí přidáme po 30 gramech chia semínek, zamícháme a vložíme do lednice minimálně na 3 hodiny, aby nám semínka nabobtnaly.

Nejlepší je ale chia pudink nechat bobtnat přes noc. Pokud semínka nabobtnají rychle a vidíte, že je pudink až moc hustý, přilijte vodu a rozmíchejte. Chia semínka tekutinu opět nasají.

Když jsou oba dva pudinky hotové, připravíme si skleničku, do které vkládáme střídavě z obou směsí, aby se nám vytvořily barevné vrstvy. Popřípadě můžeme prokládat ještě ovocem, vločkami, či granolou. Na závěr si chia pudding můžeme dochutit rostlinným sirupem.

puding_recept

Ovoce je nejlepší čerstvé, ale pokud nemáte, sáhněte po kompotu

Zdravotní benefity použitých surovin

  1. Chia semínka umí navázat vodu až do dvanáctinásobku svého objemu. Tím vytvoří hustý gel, který působí pozitivně na naše trávení. Také obsahují vysoké množství bílkovin.
  2. Med je nejenom skvělým sladidlem, ale zároveň má spoustu pozitivních zdravotních účinků. Je plný vitamínů a antioxidantů a jeho využití najdete například při nachlazení nebo hojení ran. Rozhodně ale doporučujeme med přímo od včelaře!
  3. Blendea SUPERGREENS je směsí zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly a spiruliny. Je ideální potravinou na zařazení do každodenního jídelníčku, jelikož podporuje pročišťování našeho těla.

chia_puding_recept

Zelená směs superpotravin Blendea zdravotní účinky ještě více znásobí

Inspirujte se i dalšími recepty s Blendeou!

Anebo vyzkoušejte naši čerstvou domácí ovocnou šťávu

autor

Anna Skoumalová

Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek

Příběh vzniku značky Blendea: Jak to celé začalo?

06.11.2023

Znáte takové ty šťastné a obdivuhodné příběhy, kdy jeden člověk dostane skvělý nápad, zrealizuje ho, úspěšně proslaví a lidé se jdou utlouct, aby si mohli výrobek koupit taky? Příběhy, které končí někde na pláži na Bali, kde se pak onen šikovný člověk vyvaluje a postuje na sítě záviděníhodné fotky? Podobný, ne-li stejný je i příběh […]

Číst celý článek

Nutrikosmetika: Vaše nová kadeřnice a kosmetička ve stravě 😯

25.10.2023

Nutrikosmetika je přesně to, co jste si zřejmě mysleli 🙂 Nutri = výživa/potrava, kosmetika = péče o vnější vzhled pleti, vlasů a nehtů. Pojmenování zatím není příliš známé, ale z nutrikosmetiky se evidentně stává nový výživový trend a my jako Blendea na trendy vždy okamžitě (a velmi rádi) reagujeme. Pomocí kosmetiky se snažíme zlepšit stav […]

Číst celý článek

Koenzym Q10: Důležitá sloučenina, které máte v těle (pravděpodobně) dostatek

10.10.2023

Pojem koenzym Q10 jsem poprvé zachytil v televizních reklamách. Byl doslova všude a primárně jej obsahovala kosmetika pro zpomalení stárnutí. Mluvilo se hlavně o anti-age účincích a reklamy byly již tradičně zaměřené na ženy, které se předčasného stárnutí bojí a brání nejvíce. Ty jsou zároveň nejčastějšími zákaznicemi oněch výrobků. Podívám se proto, co o tomto […]

Číst celý článek